Mustikkamäkihanke

Mustikkamäkihanke

Mustikkamäen alueen kehittämistä alettiin suunnitella vuonna 2018 tarpeita selvittämällä. Myös valmistelevia pienempiä toimenpiteitä kuten pysäköintitilojen parantamista sekä kulkuteiden sorastusta tehtiin jo vuoden 2018 puolella. Lisäksi samoihin aikoihin itse maa-alueesta tehtiin ostopyyntö seurakunnalle.

Alueen kehittämisen tavoitteena on mahdollistaa partiotoiminta myös pimeinä vuodenaikoina sekä yleisesti parantaa mahdollisuuksia erilaiselle partiotoiminnalle alueella. Partiotoiminta on myös viime vuosina kasvanut hyvin voimakkaasti ja siten olemassa olevat tilat ovat jääneet myös osin liian pieniksi toiminnan pyörittämiselle.


Vuonna 2021 Vainion Vesat vihdoinkin saivat ostettua virallisesti Mustikkamäen itselleen hankkeen käynnistämiseksi.

Nyt päästään liikenteeseen varsinaisen kehittämishankeen kanssa ja homma jatkuu Grillikodan, uuden huussin, puuladon, varastorakennuksen sekä yleisen sähköistyksen toteuttamisella. Samalla tehdään myös itse majaan pienimuotoisia muutos ja korjaustöitä.

Käy kurkkaamassa hankkeen esittelyvideo täältä!Vaihe 1: Pöhinä hanke

Mustikkamäkihankkeen ensimmäinen osa eli partiomajan sähköistys YHYRES yhdistyksen Pöhinä hankkeen mahdollistamana on nyt valmis.

Hankkeessa toteutettiin olemassa olevan partiomajan sähköistys, aggregaatin hankinta sekä erillisen tilan rakentaminen aggregaatin suojaksi.

Hanke on valmistunut syksyllä 2022


Pöhinä hankkeessa rahoittajana toimi Leader YHYRES. 

Hankkeen omavastuuosuuden Vainon Vesat kattavat vastikkeettomalla työllä eli kökkimällä.


Vaihe 2: Mustikkamäen parkkipaikka

Mustikkamäkihankkeen toisessa osassa toteutetiin kauan kaivattu parkkipaikka helpottamaan partiolaisten tuontia ja hakua. Hankkeessa toteutetiin reilun kokoinen parkkipaikka kahdella liittymällä joka poistaa tarpeen peruutella yms. partiolaisia tuodessa/haettaessa mikä parantaa liikkujien turvallisuutta merkittävästi. Parkkipaikka tuo myös lisää paljon kaivattuja parkkipaikkoja joista varsinkin isompien tapahtumien yhteydessä on ollut pulaa.

Parkkipaikka toimii myös uutena lippukenttänä sekä muissa tarpeissa esim. puolijoukkuetelttojen alustana tai vaikka pallopeleissä tms.

Hanke on valmistunut syksyllä 2023


Hankkeen rahoittajan toimii Leader YHYRES maaseudun kehittämisrahaston kautta.

Hankkeen omavastuuosuuden Vainon Vesat kattavat vastikkeettomalla työllä eli kökkimällä sekä osittain omalla rahalla.