Vainion Vesat

Partio elää ja voi hyvin Isossakyrössä!

Isossakyrössä alkoi partiotoiminta jo vuonna 1919.  Alun jälkeen partiotoimintaa on ollut useamman lippukunnan toimesta, mutta viimeiset reilut 70 vuotta tytöt ja pojat ovat toimineet yhdessä Vainion Vesoissa. Vaikka Vesat onkin jo sangen iäkäs lippukunta,  se on iästään huolimatta erittäin pirteä perinteitä kunnioittava partiolippukunta.  Lippukuntamme nimi kuvaakin hyvin uudistuvia Isokyröläisiä nuoria, jotka kasvavat aakeilla laakeilla eli vainioilla ja ovat kasvun alkuja eli vesoja. 

 Vainion Vesojen toiminnan peruspilari  on  toteuttaa Suomen partiolaisten ohjelmarunkoa monimuotoisessa toiminnassaan. Toiminnassa on toki aina paikallinen leima, jota vahvistaa yhteistyö monen paikallisen järjestön kanssa kuten seurakunta, metsästysseurat, paikalliset yrittäjät, Lions club, reserviläiset, jne.  Kaiken  touhun taustalla on Vesojen päämäärä,  kasvattaa nuorista yrittelijäitä ja vastuuntuntoisia yhteiskunnan jäseniä.

Vaikka olemmekin Isossakyrössä toimiva lippukunta niin haluamme myös tarjota jäsenistöllemme kokemuksia ja kohtaamisia myös muiden partiolippukuntien sekä kansalaisjärjestöjen kanssa. Vesat ovatkin viime vuosina  ahkerasti osallistuneet erilaisiin tapahtumiin ympäri Suomen joten Telluksen valtauskin on vain ajan kysymys. Eli jos näet jossain tapahtumassa Vainion Vesan, niin tule ihmeessä rupattelemaan. Ennen kuin huomaatkaan, olet jo saanut kaulaasi Vesojen tyylikkään huivin, jolloin huomaat kuuluvasi maailman parhaaseen Vainion Vesat -lippukuntaan! 

Vesat pähkinänkuoressa


" KUKA TALLAA LAKIAA,

KENEN MENO ON MAKIAA,

TIETTY MEIRÄN HÄJYYSTEN, 

ISONKYRÖN VESOJEN ! "


Vainion Vesat Ry:n hallitus kaudella 2023

Vainion Vesojen hallitukseen kuuluvat tällä hetkellä seuraavat jäsenet:Lippukuntamerkki(Hihamerkki)

Vainion Vesojen hihamerkki

Huivimerkki

Vainion Vesojen huivimerkki

Lippu

Vainion Vesojen lippu